Het beste zadel voor ruiter en paard

Fryso® zadels zijn handgemaakte dressuurzadels en veelzijdigheidszadels van de hoogste kwaliteit leer en hebben als basis een houten verende boom. Onze op maat gemaakte paardenzadels kenmerken zich door een bijzonder goede afwerking, en een comfortabele zachte zit.

Anatomisch gevormde kussens

Het Fryso® zadel heeft extra brede handgevulde kussens. De kussens worden gevuld met 100% natuur wol. Deze zijn anatomisch gevormd, waardoor deze goed aan de rug van het paard aansluiten. Door deze goedgevormde kussens wordt het gewicht van de ruiter/amazone optimaal verspreid over het paardenzadel. Dit komt de rug van het paard ten goede. Het paard moet met zo weinig mogelijk last zijn last dragen. Speciaal gevormde wrongen zorgen voor een stille beenligging. Hierdoor kan de beweging van het paard beter opgevangen worden.

Uitzonderlijke kenmerken

Fyso® zadels kenmerken zich door veel schoudervrijheid voor het paard en veel ruimte bij het kussen voor de wervelkolom van het paard. Fryso® zadels zijn geliefd vanwege de goede afwerking en de zeer comfortabele zachte zit. Alle Fryso® zadels worden vervaardigd met een houten verende boom als basis en zijn leverbaar in maat 16 inch t/m 18,5 inch voor de ruiter/amazone en fit 2 t/m 7 voor het paard.

Zadel Passervice

Voor het aanmeten van een nieuw zadel komen wij in geheel Nederland aan huis. Wij maken indien nodig zadels op maat. Uw paard laat zich het beste beoordelen in de omgeving die voor hem bekend is, dat maakt het mogelijk dat wij in een ontspannen sfeer kunnen kijken welk zadel het beste past bij het paard en bij de ruiter.

Kijk voor meer informatie op onze website www.frysozadel.nl