Epke H Ster Sport A (Hessel 480) met Debby de Graaf. Foto: Ingrid Truijens

Op zondag 6 augustus hebben zich twaalf combinaties geplaatst voor de halve finale van de Fryso Florian Bokaal. Op de selectiewedstrijd bij De Nieuwe Heuvel kregen drie merries en negen hengsten/ruinen voldoende punten van juryleden Herman Wientjes en Gotien Sipsma. In de eerste uitslag van deze selectiewedstrijd zijn een paar fouten geslopen, hierbij de definitieve versie, waarbij de uitslag van een aantal paarden wel is veranderd, maar de uitkomst niet.

Hoogste score voor Epke H

Er verschenen 21 paarden aan de start van de selectiewedstrijd die halverwege het programma vanwege hevige regen en onweer binnen werd voortgezet. De hoogste score met 72 punten was voor Epke H Ster Sport A (Hessel 480 x Jesse 435) en Debby de Graaf die daarmee ook de hoogste score bij de zesjarige hengsten/ruinen haalde.

Vijf vijfjarigen

De groep met vijfjarige hengsten en ruinen was het grootst. De topscore met 70,5 punten was hier voor Hummer van Stal Pauwels Ster (Elias 484 x Anders 451) met Isabelle Vroomans. Op de tweede plek kwam Graaf Boszorg Ster AAA (Meinte 490 x Mintse 384) met Shannon van Manen die 69 punten verdiende, net als Igor van Kreterenhof Ster AA (Alwin 469 x Tsjalke 397) en José van Haaren. In de halve finale van deze klasse mogen ook Gitte M. Ster (Bartele 472 x Maurus 441) met Carla Gaal (65 punten) en Gerben R. Ster AAA (Jurre 495 x Beart 411) met Paulette Kral (64 punten) verschijnen. De grens voor deelname aan de halve finale ligt op 65 punten of hoger, echter door een te laat ontdekte optelfout in hun protocol (waar eerst 65 punten als totaalscore op stond) krijgen Paulette en Gerben toch de mogelijkheid zich in de halve finale te presenteren.

Jasper, ook nog in de race voor het CO

Bij de vierjarige hengsten kwam Jasper Ster (Alwin 469 x Pier 448) met Marijke Boelen op kop met 71,5 punten. Jasper is nog in de race voor een plek in het Centraal Onderzoek. De andere twee geselecteerden uit deze klasse zijn: Kjeld fan Oostenburg (Alwin 469 x Norbert 444) met Debby de Graaf (65 punten) en Jitse K Ster AAA (Tiede 501 x Aan 416) met Maaike Smits (65 punten).

Drie merries naar halve finale

Vanuit deze selectiewedstrijd mogen drie merries naar de halve finale tijdens de CK in september. Bij de vijfjarige merries werd één combinatie doorverwezen naar de halve finale. Hetwig fan de Hynderwente Ster A (Hette 481 x Dries 421) en Edwin Bos kwamen precies aan 65 punten. Bij de vierjarige wisten twee merries zich te plaatsen: Loeke fan ‘t Hoolven Kroon AAA (Tiede 501 x Pier 448) met Demi van Nuys (67,5 punten) en Jiva v/d Keppelse Staart Ster (Meinte 490 x Onne 376) met Frederieke Verhaar (67 punten).

Halve finale tijdens het CK in Harich

In totaal hebben zich (tot en met 7 augustus) nu 24 paarden geselecteerd voor de halve finale, met nog een aantal selectiewedstrijden te gaan. Vrijdag 11 augustus is er een flinke deelnemerslijst in Haskerhorne en zondag 27 augustus is de laatste Nederlandse selectiewedstrijd in Harich. In Duitsland kunnen paarden zich op twee fokdagen nog plaatsen voor de halve finale die op woensdag 13 september gepland staat voor hengsten/ruinen en op donderdag 14 september zijn de merries aan de beurt. Vrijdag 15 september volgt de grote finale.

Klik hier door voor de totale uitslag.