Vergezeld van heerlijk weer is de Centrale Keuring op woensdag 13 september van start gegaan met de halve finale van de Fryso Florian Bokaal van de hengsten/ruinen. Ruim 50 combinaties kwamen er aan de start en zijn beoordeeld door Herman Wientjes en Marian Dorresteijn. Van elke leeftijdsklasse hebben zich de eerste drie geplaatst voor de finale op vrijdagmiddag/avond tijdens het Sportmatinee.

Jary, Jibbe en Jannick naar finale vierjarigen

De klasse met vierjarigen puilde uit van kwantiteit én kwaliteit. 16 paarden kwamen er in de baan in Harich, waarbij Jary van de Dompstede Ster AAA (Tiede 501) met Marell Hilberts met 84,5 punten de koppositie kreeg. Tweede werd wederom Marell Hilberts met Jibbe fan de Groote Weele Ster (Alwin 469) die door de juryleden gewaardeerd werd met 79,8 punten. De derde plek ging naar Jannick fan de Hynderhoeve Ster AA (Nane 492) met Leonie Evink die met 0,2 punten achter Marell en Jibbe eindigde. Nog weer 0,1 punt daarachter eindigde Hennie Roffel met Jaring fan Galinga State Ster AA (Ulbrân 502) die daarmee net naast een plek in de finale greep.

Finale vijfjarigen: Graaf, Igor en Hielke 530

Van de veertien combinaties die er bij de vijfjarigen een plek in de halve finale hadden verdiend, bleek Shannon van Manen met Graaf Boszorg Ster AAA (Meinte 490) met 83,6 punten de hoogste score te hebben behaald. De tweede plek met 80,5 punten was voor José van Haaren met Igor van Kreterenhof Ster AA (Alwin 469). Derde werd KFPS stamboekhengst Hielke 530 AAA (Jurre 495) die met Marsja Dijkman gewaardeerd werd met een score van 80,2 punten.

Daan, Finne en Floris in finale zesjarigen

Bij de zesjarigen kwamen elf combinaties in de baan. De hoogste score zette Hennie Roffel met Daan van Meikade Ster (Hette 481) neer met 82,8 punten. Heleen de Haas kwam met Finne T. fan ‘e Boppelannen AA (Jehannes 484) op de tweede plek, met op 0,1 punt voorsprong op de nummer drie: Floris v.d. Terpen Ster Sport (Hessel 480) met Laura Roling.

Klik hier voor de complete uitslagen.

De sponsoren van de Fryso Florian Bokaal.

De finale van de Fryso Florian Bokaal zal plaatsvinden op vrijdagmiddag-avond. Daarbij zullen gastruiters Marten Luiten en Mark van Leeuwen plaats nemen in het zadel en hun scores geven. Dit telt voor 50% mee in de einduitslag, de halve finale vult de andere helft.

Fryso Florian juryleden Herman Wientjes en Marian Dorresteijn

Foto’s: Ingrid Truijens