De halve finale van de Fryso Florian Bokaal op donderdagavond 14 september leverde voor negen merries een ticket op voor de finale op vrijdagavond tijdens de CK.

Vierjarige finalisten: Linde, Loek en Jolise Birthe

De hoogste score realiseerden de vierjarige merries. Met 81,9 punten kwam Linde fan Stal Sibma Kroon AAA (Markus 491) met Sandra de Groot op kop van de klasse met 16 deelnemende combinaties. Op slechts 0,6 punten daarachter kwam Loek fan ‘t Hoolven Kroon AAA (Tiede 501) met Demi van Nuys op de tweede plek. Derde werd Jolise Birthe fan Friesburg Ster AAA (Ulbrân 502) met Jelmer Ketelaar met 80,8 punten.

Hetwig, Imre en Itty Hinke in finale vijfjarigen

Bij de vijfjarigen kwamen er 12 merries in de baan om zich te laten beoordelen door juryleden Herman Wientjes en Marian Dorresteijn die alle deelnemers van positief en deskundig commentaar voorzagen. De hoogste score van 79,2 punten haalde Hetwig fan de Hynderwente Ster A (Hette 481) met Edwin Bos. Imre S.R. Ster AAA (Menne 496) werd door Monique Brandsma-Van der Meij naar 78,1 punten gereden. Op 0,3 punten daarachter eindigde de reservekampioen van vorig jaar, Itty Hinke fan de Mersken Ster A (Rommert 498) met Jantine Slingerland op de derde plek.

Evelyn, Farah Diba en Fleur finalisten zesjarigen

De klasse met zesjarige merries kende zes deelnemers waarbij de top drie heel dicht bij elkaar lag. Evelyn P (Nane 492) werd eerste met Tess Dedden die 77,8 punten kreeg. Op de tweede plek kwam de kampioen van vorig jaar Farah Diba fan ‘e Grupstal Ster AAA (Eise 489) met Jelmer Ketelaar die 77,6 punten verdiende. De derde merrie in de finale is Fleur O. Kroon Sport AAA (Markus 491) met Christina Dijkstra, die vorig jaar het zilver won bij de vijfjarigen.

Spannende finale

Het belooft dan ook een spannende finale te worden op vrijdag aan het eind van de middag tijdens het sportmatinee bij de Centrale Keuring. Daarbij tellen de resultaten van de halve finale en de resultaten van de finale met gastrijders Marten Luiten en Mark van Leeuwen ieder voor 50% mee in de einduitslag.

Foto’s: Ingrid Truijens