Christina Dijkstra en Fleur O. Kroon Sport AAA (Markus 491) met fokker Dirk Dijkstra. Foto Ingrid Truijens

Het was ook bij de zesjarigen weer vreselijk spannend tijdens de finale van Fryso Florian Bokaal op vrijdagavond 15 september. Met een halve punt verschil wonnen Christina Dijkstra en Fleur O. Kroon Sport AAA (Markus 491 x Jisse 433) het kampioenschap bij de merries. Beste hengst Daan van de Meikade Ster (Hette 481 x Pier 448) won met zijn amazone Hennie Roffel dankzij een score van 84,30 punten.

Hennie Roffel met Daan van de Meikade Ster (Hette 481) en fokker Willem Lokhorst. Foto: Ingrid Truijens

Close call

Het zilver was bij de merries voor Tess Dedden met Evelyn P. (Nane 492 x Sierk 328), die met eentiende punt de nummer drie Jelmer Ketelaar en Farah Diba fan ‘e Grupstal Ster AAA (Eise 489 x Norbert 444) voorbleven. Bij de hengsten en ruinen ging het zilver naar Heleen de Haas en Finne T. fan ‘e Boppelannen AA (Jehannes 484 x Doaitsen 420), het brons was voor Laura Roling en Floris v.d. Terpen Ster Sport (Hessel 480 x Sape 381).