Hieke fan Bokkum (Eise 489) wint met Simone Jongbloed.(Foto Johanna Faber)

Met een constante presentatie en een heel sterk achterbeen won Hieke fan Bokkum (Eise 489 x Thorben 466) de Fryso Florian Bokaal tuigen voor merries. Simone Jongbloed reed de door Bauke de Boer gefokte vijfjarige Hieke sterk naar het kampioenschap.

Zilver voor Lana

Het zilver kenden juryleden Fetze Schotanus en Ineke van der Meulen-Haarsma toe aan de vierjarige Lana fan de Nijmoanne Ster AAA (Nane 492 x Fridse 423) van Jose Mülschlegel. Lana werd voor het eerst in handen van Jelle van der Weide door de baan gestuurd en liet zich steeds beter zien, met een zeer verdienstelijk reservekampioenschap als resultaat.

Nog twee maal Nane 492

De rubriek werd afgesloten door twee jonge merries van Nane 492. Op de derde plek eindigde Gaia Krisal Pracht B (Nane 492 x Reinder 452) met Sybren Minkema. Age Okkema completeerde het kwartet met Jitskjen (Nane 492 x Ulke 338).